שוקולד ביתי

אם היו מסיבירים לך איך להכין שוקולד בעצמך - היית מנסה?
השוקולד הביתי שלי. מלא אהבה: עיסת קקאו, אגוזים טחונים, דבש ועוד... 

כחובבת שוקולד מושבעת, ליצור בעצמי את השוקולד שלי זו מתנה אדירה. ובריאה.

אתם בוחרים מה להכניס לשוקולד שלכם. (אגוזים, תבלינים, המתקה טבעית: דבש, סירופ מייפל, סירופ אגב, סילאן)
(זהו שוקולד בלי סוכר לבן)
רצוי להכין את החומרים מראש. 
הציוד הדרוש: משקל מדידה/כף, בון מרי+קערה, כף בחישה, מקרר, כלי לשוקולדים.
ציוד וחומרים להכנת שוקולד ביתי

מתכון בסיסי:
*המשקל מצוין לפי גרמים, בעזרת משקל ביתי.
אם תרצו להמיר לכף ביתית: 10 גרם=1 כף.

80 גרם עיסת קקאו 
10 גרם חמאת קקאו
45 גרם דבש (אפשר גם פחות, זו כמות לשוקולד מריר-מתוק. דבש או כל ממתיק טבעי אחר)
20 גרם פיסטוק טחון דק (או קשיו / לוז / אגוזי מלך / אגוזי פקאן)
*אפשרות: 10 גרם קקאו ניבס / זרעי צ'יה - נותנים קרנצ'יות ובריאים
*אפשר להוסיף מעט וניל טבעי/ קינמון טחון/ ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה
חשוב לציין שהתהליך מהיר, לכן כשהשלב הושלם - להוסיף מיד את השלב הבא.

1. להמיס בבון-מרי (קערה היושבת מעל מים רותחים) עיסת קקאו+חמאת קקאו, כשנמס, לבחוש לעיסה חלקה.
2. להוסיף את הדבש ולבחוש לעיסה אחידה. (מי שאוהב תבלינים - זה הזמן להוסיף).
3. להוסיף את הפיסטוק הטחון ולערבב לעיסה אחידה.
4. ליצוק בתוך תבנית סיליקון מתאימה. ניתן להניח אגוז שלם לקישוט מלמעלה.
5. לשים את התבנית מכוסה במקרר. (אני מכסה בנייר פרגמנט.
6. אחרי כמה שעות, כשהשוקולד התמצק, להוציא מהתבנית ולהעביר לכלי סגור.
7. לשמור במקרר.  אפשר להוסיף אבקת קקאו (מומלץ ראוו) ולפזר על ידי ניעור קל - באופן שווה בכלי. 

בתיאבון! 

* המתכון הוא בגדר כיוון כללי והמלצה. מוזמנים לשנות, להוסיף ולשחק עם זה כיד הדמיון הטובה וחוש הטעם.
באופן אישי, אני מכינה את השוקולד לפי העין, כמו בבישול, וכל פעם יוצא משהו קצת שונה ומיוחד...
עם הניסיון אפשר להוסיף לשוקולד: טחינה מלאה, חמאת שקדים, אגוזים קצוצים, תבלינים שונים ולפעמים גם שמנים ארומתיים כמו מנטה ותפוז (למומחים בארומתרפיה בלבד!)... כך שכל פעם אפשר לתת לשוקולד שלכם אופי קצת שונה ומעניין.

בהצלחה ובתיאבון !
להמיס את החומרים בשיטת בון מרי: בקערה מעל מים רותחים
יש להוסיף את החומרים בזה אחר זה ולערבב לעיסה אחידה
לצקת את העיסה לתבנית שקעים מסיליקון
אחרי קירור של כמה שעות, להוציא את השוקולדים מהתבנית ולהעביר לכלי.
אפשר להוסיף אבקת קקאו ראוו
שוקולדים מוטבעים באבקת קקאו
לבבות שוקולד מצופים באבקת קקאו או ישר מהתבנית
לבבות שוקולד עם אגוז לוז שלם