יום שבת, 22 באוקטובר 2022

זיתים בצנצנת - ממאסטר זית ראובן ליבנה

אבא שלי, ראובן ליבנה מכין כבר שנים זיתים מכל הסוגים...

זוג חבריי הטובים מכנים אותו "מאסטר זית"

ככה זה בחוגים האלו, כשאתה נהיה מאסטר 😉

אמנם אבא שלי ממליץ לשים זיתים שחורים במלח גס, כדי שיהיו מוכנים בעוד חודש, הפעם החלטתי ללכת על זיתים בצנצנת, שיהיו מוכנים בעוד חודשיים וחצי.

להל"ן מתכון לזיתים שהכנתי היום בצנצנת, לפי ההוראות מאבא:

למסוק זיתים
*שחורים - כבר בשלים
ולכן ניתן לשטוף, לשהשרות במים, ואז להחליף מים במשך יומיים ולהתחיל את התהליך
ירוקים - זמן הכנה ארוך יותר : להוצאת המרירות
לשטוף את הזיתים, להשרות במים,
ובמשך 10 ימים עד שבועיים, כל יום להחליף את המים.

במהלך ימי החלפת המים בהם הזיתים מושרים - מסלקים זיתים פגומים או עקוצים.

כשהגיע זמן הזיתים, להכין :
1. לעקר צנצנת זכוכית במים רותחים (כדאי להקפיד, שומר על ההשקעה שלכם).
2. להכין מי מלח: מים +10% מלח. 
*שיטת הבדיקה- לכך שיש מספיק מלח: ביצה טריה שטופה היטב, תצוף במי המלח בקוטר של מטבע 10 אגורות.
3. שיני שום חתוכות לפרוסות.
4. לימונים נקיים (אני מקלפת, אבא שלי לא) חתוכים לפרוסות.
5. פלפל חריף (אפשרות) נקי מגרעינים וחתוך לפרוסות
*אפשר לתבל לפי הטעם: גרגירי פלפל אנגלי, עלי דפנה, (הפעם ניסיתי גרגירי חרדל שחור) ולפי טעמכם... 
6. שמן זית - לסיום.

הכנת זיתים בצנצנת - מתכון מראובן ליבנה.
פרוסות הלימון, השום והתבלין מפוזרות בין הזיתים



ההכנה:
בצנצנת המעוקרת
שכבת זיתים (שוב, לבדוק אחד אחד שהם טובים. לזרוק פגומים ועקוצים...)
לפזר עליה כמה פרוסות לימון+ פרוסות שום +מעט מהתבלין שבחרתם.
שוב שכבת זיתים ולפזר את הלימון, השום ומעט מהתבלין
כך בשכבות,
עד סוף הצנצנת.
*אני באופן אישי נוהגת בסוף הצנצת לשים אקסטרה לימון ושום, כדי למנוע בזבוז של זיתים מהחלק העליון במקרה של עיפוש.
(לעיתים שכבה זו מתעפשת ויש להסיר אותה. בפתיחת הצנצנת)

כשהצנצנת מלאה בזיתים טובים, ומפוזרוץ בה פרוסות הלימון, השום והתבלין
לשפוך לתוכה את מי המלח
למלא עד קצה הצנצנת
לתת לבועות אוויר לצאת 
ומעל לבזוק שמן זית
ולכסות את הצנצנת במכסה נקי ויבש.

מומלץ לרשום את תאריך ההכנה על פתקית-על גבי הצנצנת. ולשמור במקום מוצל.

הזיתים יהיו מוכנים אחרי חודשיים וחצי-שלושה (תמיד מומלץ לתת לזה עוד שבוע 😉).

שיהיה בהצלחה ובתיאבון 🫒

זיתים בצנצנת, לאחר מילוי הזיתים  התבלינים, מי המלח וכיסוי בשמן הזית מלמעלה. לפי מתכון של ראובן ליבנה

מסיק זיתים שחורים בדלי


צנצנת עם זיתים שחורים, פרוסות שום ושמן זית. מתכון לפי ראובן ליבנה

שטיפת זיתים ירוקים והחלפת מים כל יום, במשך 10 ימים- שבועיים להוצאת המרירות 




בתמונה: ביצה טריה שטופה היטב, צפה במי המלח בקוטר של מטבע 10 אגורות. זה מראה שהמלח הוא 10%






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה