יום ראשון, 8 במרץ 2020

שוקולד - מתוק או חצוף?!

גרסה מתוקה וחצופה לשוקולד ביתי

שימו לב - ראו הוזהרתם!
התוצאה עשירה וטעימה ביותר,
ועלולה (בחוצפתה 😉) לפתות גם את הטובים ביותר... בתיאבון !


בלוק וקוביות שוקולד אגוזים חמוציות


הפעם, הכנת שוקולד בסיסי:
עיסת קקאו, חמאת שקדים, טחינה, דבש, קורט תבלין.
שלתוכו נוסיף: אגוזים וחמוציות.
יציקה בתבנית עם נייר אפייה וחיתוך אחרי שהתקרר.

ולמה זה טוב לנו??

קל להכנה 
כי הכנסנו לשוקולד מלא אהבה
כי שוקולד טרי הוא הטעים ביותר!
כי אין בזה מרכיבי חלב (למי שרגיש)
כי אין בזה סוכר לבן (שרב האוכלוסייה צורכת בהגזמה) 
אלא דבש, (או ממתיק טבעי אחר אהוב)
העשיר בוויטמינים וחומרים התומכים בבריאות.
שוקולד ללא חמאת קקאו (שעשירה בשומן רווי וגם גורמת לחצ'קונים לרגישים לכך... 😉)
לעומת זאת, השומן בשוקולד בא מחמאת שקדים וטחינה העשירות בוויטמינים ומינרלים
ונותנות את המרקם הנימוח והרכות (ומחליפות גם את מוצרי החלב שבמוצרים הקנויים)

המתכון:


להמיס בבון מרי (קערה מעל מים רותחים):
עיסת קקאו (שהיא 100% קקאו, ו - 60%-70% מהכמות במתכון)
כשנמסה, להוסיף לתוכה ולערבב:
ממרח שקדים טחונים (100% שקדים טחונים)
טחינה מלאה
דבש
קורט תבלין (אני הוספתי מעט קינמון. ניתן להוסיף: תוכן מקל וניל, אבקת ג'ינג'ר טחון ועוד...)

אחרי שערבבנו לעיסה חלקה, להוסיף פנימה:
חמוציות חתוכות (בהשראת נטיפי שוקולד ספלנדיד עם חמוציות ואגוזי לוז...)
אגוזי מלך קצוצים (טריים, בריאים ונפלאים)
אגוזי לוז (עשירים בטעם)

לערבב היטב.
להעביר לנייר אפייה בתבנית ולשטח לגובה אחיד.
להכניס למקרר עד להתקרשות.
להוציא ולפרוס/לחתוך לקוביות.
*לשמור במקרר בכלי סגור.

בתיאבון!


בלוק שוקולד מריר עם חמוציות ואגוזים, בהשראת נטיפי שוקולד ספלנדיד. זהירות זה טעים!


קוביות שוקולד חמוציות ואגוזים. מה אתם אומרים? שנוסיף למשלוח המנות?!?


שוקולד ביתי מעורב: קוביות שוקולד חתוך (מתכון הנ"ל) ושוקולד פקאן-תפוזים בתבניות לב. חצוף כמה שזה טעים!


מוגש באהבה
ובהשראת שמחה פנימית
וחיבור לגרעין הנשמתי

תירזה ליבנה, גוף-נפש
054-6769564

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה