יום רביעי, 12 באוגוסט 2020

מטבל ירוק

מטבל ירוק, והפעם שמיר (או עלים - בירוק עז - שאתם אוהבים!)
מטבל שמיר - ירוק עז: טעים, בריא, מזין ותורם לתחושת שובע. תענוג עשיר נפתח בכל ביס

אז מה יש לנו כאן?: 

עלים ירוקים (צרור שלם, ללא הענפים העבים, לבחירתכם. הפעם שמיר)
אגוזי מלך (חופן)
לימון (מ1/3-1/2 לימון, תלוי בטעם)
שמן זית (כ3 כפות. אני שמה לפי העין)
מלח (קורט מלח אדום אטלנטי)

והפעם, לא רק בזיליקום לפסטו, אלא כל סוג ירוק עז שאתם אוהבים:
שמיר (כמו בתמונה) פטרוזיליה, כוסברה, וגם תוספות כמו נענע, טימין ועוד...

העלים הירוקים עשירים עשירים בחומרים מזינים: כלורופיל, ויטמינים ומינרלים
עשירים בנוגדי חמצון ועוזרים לנקות את כלי הדם, תורמים ל"דם זוהר"
בעלי תדר ירוק מאזן - פיזית ואנרגטית את הגוף
עלים וגבעולים הם חלק המבטא צמיחה והתחדשות (בין חלקי הצמח השונים: שורשים, גבעול, עלים, פרי, פרח, זרע, נבט)  ומביאים איתם אנרגיה זו לגופינו
יוצרים תחושת שובע ותורמים לעיכול בריא
ובקיצור מעשירים מאוד את התזונה שלנו

העלים הירוקים מומלצים לשילוב בארוחה עם מאכלים שונים: בסלט, כמטבל, לצד אורז או דגנים אחרים, למריחה על פרוסה, לצד תבשילים וכל מזון שמתאים לנו לגוון. 
ונותנים "בוסט" של ירוק עז וחיות לתזונה שלנו

את המטבל הזה, העשוי מצרור שלם של עלים וגבעולים עדינים
אני שומרת במקרר עד להתחסלותו כליל (מקסימום יומיים שלושה)

חיי המדף קצרים יחסית כיוון שהעיקר כאן הוא העלים, והם אינם מוטבעים בשמן כמו ברוטב "פסטו" למשל. 
ולכן, אגב, הרבה יותר "דיאטטי" ואפשר ליהנות ממנו בכל ארוחה בלי עודף השומן.

אגוזי המלך תורמים טעם עשיר 
וכמובן שניתן להחליפם בסוגי אגוזים או גרעינים אחרים, במצבם הטרי והלא-קלוי
(צנוברים כמו בפסטו, שקדים, אגוזי מלך, קשיו, גרעיני חמניה, דלעת וכיו"ב)

מה עוד?
שחקו עם זה, מוזמנים לנסות שילובים שונים, ותוספות כמו: שום, ג'ינג'ר, אורגנו, זיתים (טבעיים), צמחי תבלין שונים ועוד
והעיקר, תהנו מהתהליך (הקצרצר)
ומהתוצאה הטעימה והנהדרת!

מהלך ההכנה:
לשטוף היטב צרור עלים.
להסיר גבעולים קשים (תלוי בטעמך ובעוצמת מעבד-המזון שבשימוש)
להניח במעבד מזון
בתוספת: מיץ הלימון, האגוזים, שמן הזית והמלח
להפעיל את המעבד בפולסים (ומדי פעם לערבב עם כף) או לאורך זמן עד לקבלת עיסה חלקה.

ניתן להגיע למרקם של "פסטו" וניתן להשאיר את העלים קצוצים גדול יותר- המרקם המתאים ביותר - לטעמכם.

מוזמנים לשתף ולהציע עוד רעיונות מוצלחים שעבדו!

לבריאות, בתיאבון ובמלא אהבה!

מטבל ירוק: צרור עלים נקי (כאן שמיר), חופן אגוזי מלך, שמן זית ולימון

מטבל ירוק: במעבד מזון זה: בפולסים קצרים, ולפתוח ולערבב מדיי פעם באופן ידני - עד ליצירת מטבל אחיד

מטבל ירוק: כך נראה ממבט למעלה רגע לפני שמוכן: שמיר עם אגוזי מלך, לימון, מעט מלח ושמן זית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה